Sea Fever

De zee, met zijn onweerstaanbare aantrekkingskracht, is altijd een onpeilbare en onuitputtelijke bron van inspiratie geweest voor dichters en componisten, die de zee beschrijven als symbool voor leven en dood, liefde, ontrouw, lust, hart en ziel.

Uit deze prachtige rijkdom hebben we een bloemlezing samengesteld met liederen uit de 18e, 19e en 20e eeuw van o.m. Berlioz, Britten, Debussy, Haydn, Schubert, Schumann en Wolf.

Een stoere zeebonk begeeft zich vol branie naar de strijd voor het vaderland; een ranke zeenimf zingt haar verleidelijke lied en lokt de mannen mee naar het diepst van de oceaan.
Een lieflijk eiland verrijst uit de zonovergoten zee; geliefden gaan op zoek naar een ander, onbekend, eiland waar eeuwige liefde en trouw heersen.
Een zeemansliefje doet haar beklag over zijn ontrouw; een jonge zeeman beklaagt zich over de onrust die zijn liefde veroorzaakt.
Een koningin staat op haar schip en neemt met weemoed afscheid van het land van haar jeugd; een andere koningin wordt midden op zee wreed vermoord door een onbeminde minnaar.

Dit zijn zo een paar van de verhalen die we u in dit programma gaan vertellen. Een programma vol verlangen, onrust, waanzin, passie, en trouw tot in de dood, in een klankdecor van de ruisende branding, de kolkende golven, of juist de ijzingwekkende stilte van een spiegelgladde zee.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven