Jacob Engel

Jacob kreeg zijn eerste pianolessen van zijn grootvader. Vanaf zijn tiende jaar heeft hij les gehad van Anneke Dekker aan de Stedelijke Muziekschool in Den Haag, totdat hij in Leiden sterrenkunde ging studeren. Tijdens zijn studie bleef de piano een belangrijke rol spelen en hield hij zich bezig met kamermuziek. Naast zijn werk in de IT vervolgde hij de pianostudie bij Kamilla Bystrova.
Als pianist concentreert Jacob zich op liedbegeleiding en kamermuziek. Als begeleider werd hij gecoacht door Kelvin Grout en David Willison en volgde hij lessen bij Rudolf Jansen, Eugene Asti, Robin Bowman, Terence Allbright, Marc Verter, Sepp Grotenhuis en Bas Verheijden.

Hij nam deel aan masterclasses van Roger Vignoles, Julius Drake en Malcolm Martineau.
Tijdens de zomercursus AIMS begeleidde hij diverse zangers bij het Tutor’s Choice concert.
Jacob vormt sinds 2006 een duo met sopraan Marijke Groenendaal. Van 2010 tot 2017 maakte hij ook deel uit van het Bolling kwartet dat zich toelegde op crossover tussen barok en jazz van de Franse jazzpianist Claude Bolling.
In juni 2011 werkte Jacob mee aan een cd-opname met kamermuziek en liederen van Kerry Woodward en Frederick Delius op teksten van Nietzsche.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven